ACCARE KLINIEK GAAT MET VR-IENDJE AAN SLAG!

Als eerste organisatie in de zorg voor jeugd start Accare met virtual reality ter ondersteuning van de behandeling. Kinderen en jongeren die zijn opgenomen kunnen meestal niet naar hun eigen school. Met een virtual realitybril op je hoofd en een 360º camera in de klas is het alsof je echt aanwezig bent. 

Fijn voor kind en kostenbesparend
‘Door de virtuele lessen zal de stap om weer echt naar school te gaan minder groot zijn,’ legt Femy Wanders , Klinisch Psycholoog bij Accare, uit. ‘Voor kinderen die opgenomen zijn geweest vanwege psychische problemen kan de terugkeer naar school soms moeilijk zijn. Schaamte kan bijvoorbeeld een rol spelen. Als het kind steeds in contact is gebleven met zijn eigen klas, is dat minder aan de orde. Ook raakt een kind niet achterop. Zo kunnen de virtuele brillen dus bijdragen aan de vermindering van schoolverzuim en achterstanden, en dat betekent een kostenbesparing voor de gemeente en scholen.’
 
VRiendje
 VRiendje is een initiatief van het Groningse virtual reality-bedrijf Horus VR. VRiendje is de eerste toepassing die doe-het-zelf-VR mogelijk maakt. Met de zeer gebruiksvriendelijke camera kan iedereen zelfstandig virtual reality beelden opnemen, live streamen en zelfstandig distribueren naar diverse kanalen, waaronder VR-brillen. Hiermee wordt het produceren van VR voor iedereen toegankelijk, zeer betaalbaar en zeer schaalbaar.