Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis

– Structureel onderzoek VR –

Het onderzoek wordt opgezet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit gedragen- en maatschappij wetenschappen,afdeling psychologie. Onze hypothese is dat mensen die lang, geïsoleerd liggen opgenomen in een ziekenhuis met een vervelende aandoening als brandwonden, allemaal in zekere mate last krijgen van angst, catastroferende gedachtes (het komt nooit meer goed, mijn leven wordt nooit meer leuk, de pijn is ondragelijk,  etc), gevoelens van eenzaamheid en gaan piekeren. Hun ervaren kwaliteit van leven is tijdelijk minder.

Onze hypothese is dat als je kinderen en volwassenen die opgenomen liggen op het BWC tijdelijk de thuis-ervaring kunt geven; zodat ze sociale steun ervaren, even op hun veilige plekje thuis kunnen zijn, mee kunnen kijken in de klas of in de voetbalkantine, dat ze dan zichzelf weer gesterkt voelen in hun eigen manier van omgaan met nare situaties.

Verder lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat ook zaken als: ervaren pijn, somberheid en stress gerelateerde klachten ook positief beïnvloed worden door een virtuele thuis-ervaring.

Dr. K.F. Lamberts
Klinisch psycholoog, psychotherapeut & neuropsycholoog

Martini Ziekenhuis | Medische Psychologie

Horus – View & Explore
– Technology partner-

Horus werkt reeds zeer nauw met de partners samen in diverse VR trajecten. Dus als vanzelfsprekend ook in het VRiendje project!